Дупничанин отиде на нощен риболов и скоропостижно се озова в хирургичното отделение със забита в клепача кука. 43- годишният Методи Асенов решил да опита слуката си на нощен риболов по река Струма. Отишъл с приятели  на реката, хвърлил въдицата и зачакал рибата да клъвне. При опит да засече рибата се откачила от куката и тя се забила в клепача на мъжа.

След инцидента цялата група си тръгнала спешно за Дупница. Пострадалият рибар бил закаран в Спешен център в Дупница. Оттам е настанен в хирургичното отделение на общинската болница. От бързата и адекватна реакция на хирурга д-р Георгиева  не се стигнало до транспортиране до столична клиника. Куката е извадена успешно. Прорезът е зашит с няколко конеца и Асенов е освободен за домашно лечение.

Медици от Спешен център коментираха, че мъжът е извадил късмет. Имало е опасност куката да се забие в окото му и да го ослепи.

Риболовци пък споделиха, че адреналинът при нощен риболов е голям, но крие опасности. Често се получават травми при невнимателно движение в лоното на реката или язовира през нощта. Въпреки това често се събират групи, които хвърлят въдиците и засядат на маса с алкохол и тлъсти мезета.

ЙОРДАНКА ПОПОВА