Волейболистите на Дунав (Русе) записаха трета победа във Втората осмица на Суперлигата. Воденият от Данаил Милушев тим победи Ботев (Луковит) с 3:0 (27:25, 25:19, 27:25) в мач от пети кръг на първенството, изигран в крайдунавския град. 

Дунав е на втората позиция във временното класиране с 8 точки (3 победи), Ботев е трети, също с 8 точки (3 успеха, 1 загуба) и мач повече. 

Отначало русенци поведоха, след което Ботев пое инициативата. Последва размяна на ролите, а после и игра точка за точка. Домакините първи стигнаха до геймбол, но не успяха да го отразят. Атака на Ангел Павлов за 27:25 сложи край на битката и момчетата на Данаил Милушев излязоха напред. 

Във втората част играта тръгна равностойно, домакините поведоха. Гостите от Луковит обаче продължиха да дават отпор на атаките им и не оставиха съперника на спокойствие. След средата на гейма обаче Дунав набра инерция и успя да се откъсне, за да затвори частта без проблем. 

Третият гейм стартира ударно за Ботев - 5:0, но волейболистите от крайдунавския град намалиха постепенно дистанцията. Играчите на Пламен Тодоров не се отказаха и отново взеха превес. Битката продължи и в следващите минути - в крайна сметка резултатът бе изравнен за 19:19. Ас на Леон Тончев изведе русенци напред, но съперникът продължи да противодейства и да оставя интригата жива. Двата тима имаха по един геймбол, но също като в първата част шансът бе на страната на отбора домакин. Атака на Леон Тончев сложи край на спора за 27:25 и крайното 3:0. 

Най-резултатен бе Леон Тончев с 15 точки (1 ас, 1 блокада), 10 добави Дейвид Кръстев (1 ас, 1 блокада). За съперника Иван Панков бе над всички със 17 точки (2 аса, 1 блокада), 13 точки реализира Мирослав Братанов (1 ас, 1 блокада)

Следващият двубой за Дунав е на 5 декември (събота), срещу ПСК Локомотив (Пловдив).