Гардът на Берое Карина Константинова засегна един от големите проблеми на женския баскетбол в България - липсата на телевизионно излъчване. Както е известно, днес бе определен домакинът на Финалната четворка за Купата на България при дамите - зала "Триадица" в София, като надпреварата ще се проведе без публика. Целият турнир обаче ще се предава на живо единствено в YouTube канала на федерацията, като именно това подразни Константинова.

Ясен е домакинът на Купата на България при жените

"Отново София... добре, но защо поне финалът няма да бъде излъчван по телевизията. Как да популяризираме женския баскетбол, а и най- малкото, нямаме право на публика в залата... моята баба няма лаптоп, за да ме гледа в YouTube", написа баскетболистката на Берое в профила си във Facebook.

 

В полуфиналите на 9 март турнирът ще бъде открит от сблъсък между Монтана 2003 и Славия в 16:00 ч. Миналогодишният носител на трофея Берое пък ще излезе срещу другия столичен тим в четворката – Шампион 2006 в 18:30. В сряда, 10 март са финалите за 3-то място от 16:30 и финалът за трофея – от 19:00 ч.