Дублиращият отбор на Ботев Пловдив постигна втора победа във втория ни ешалон! Канарчетата се наложиха с 1:0 над тима на Хебър, който е един от тимовите заявил претенции за промоция в елита. Гостите определено бяха по-настоятелния отбор и много бързо взеха контрола на топката, който запазиха до края на мача. Канарчетата предимно се защитаваха и разчитаха на бързи контраатаки. Голът за Ботев падна в средата на първото полувреме, когато Радо Терзиев реши вместо да изчисти една центрирана по земя топка да я овладява в малкото наказателно. От това се възползва Иван Василев, който застана между защитника и коженото кълбо и бе фаулиран. Василев сам изпълни наказателния удар и го реализира.

 

Ботев имаше още две възможности, но про едната Благовест Данчев се засуети и провали обещаваща атака на домаките, а про другата Крис Добрев пробяга целия терен с топка в крака, но извеждащото му подаване бе слабо и лесно разгадано от стража на гостите.

Много силен мач направи стражът на канарчетата, който запази вратата си суха при 4-5 много трудни за отразяване удара и центрирания.

В последните минути на срещата Хебър натисна много здраво противника, но с общи усилия и с малко късмет жълто-черните запазиха преднината си.