24 часа преди срещата с ЦСКА (София) за Купата на България още няма официална информация, къде точно ще се проведе тя. Търпението на всички феновете от Пазарджик се изчерпва и ние от PlovdivDerby питаме. Колко още ще продължи този фарс? По информация от последните минути се потвърждава подозрението, че Хебър ще е „домакин“ на стадиона на ЦСКА, но позорно всички „чакат“ някакво илюзорно решение на спортно-техническата комисия към БФС?
Има и един друг много неприятен въпрос. Защо трябва „зелените“ да се съобразяват с претенциите на гостите относно терена и евентуален „рекет“ в тяхна полза от страна на БФС? Как преди 5 дни стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик бе годен за игра и Хебър прие Септември (Сф) в мач от Втора лига, а ден по-късно 17-годишните деца домакинстваха на Лудогорец? С какво стадион „Тича“ във Варна и този в Перник примерно са по-добри от този в Пазарджик?
Интересен факт е, че вчера ЦСКА издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС, а Хебър пък преди няколко години издигна Боби Михайлов. Натискът от страна на „червените“ към БФС е много голям по отншение на терена.
Друг въпрос е защо от Хебър вече ден мълчат и не излизат със официално съобщение към привъержениците си за случващото се? Та нали Хебър е професионален отбор? Ще поеме ли някой вина за лошия терен?
Вземете за пример купата на Англия, където най-големите отбори отиват на стадиони с по 1000 зрители, играят на отвратителни терени и понякога си тръгват с наведени глави. Всичко това се нарича футболна магия.