Изпълнавящият ролята на временен мениджър на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик обяви раздялата си с клуба. Той реши да напусне "Червените дяволи" веднага след победата с 3:2 в дербито с Арсенал. Както е известно, на "Олд Трафорд" така или иначе взеха решение да назначат Ралф Рангник за временен наставник на негово място, но се очакваше Карик да остане като част от екипа му. В крайна сметка обаче той е преценил изцяло да се оттегли от клуба.

"Огромни благодарности и най-добри пожелания от всички в Манчестър Юнайтед към Майкъл, който реши да напусне клуба след 15 години безупречна работа като играч и треньор. Тъжни сме, че той си тръгва, но уважаваме неговото решение. Той ще бъде запомнен като един от най-добрите халфове в историята на Манчестър Юнайтед, а в последно време и като треньор, който работи неуморно с двама мениджъри и помогна за изграждането на силен състав, който Ралф ще наследи. Благодарни сме за неговото лидерство в периода на транзиция. Той винаги е добре дошъл и си остава една от легендите на клуба", заяви по този повод футболния директор Джон Мърто.

Самият Карик също сподели какво го е накарало да вземе това решение.

"Времето, прекарано в този велик клуб, ще остане като най-добрите години от кариерата ми. Когато дойдох тук преди 15 години, и в най-смелите си мечти не съм си представял, че ще спечеля толкова много трофеи. Никога няма да забравя прекрасните моменти като футболист и като част от треньорския щаб. Въпреки това, след дълги размишления, презених, че сега е правилният момент да си тръгна от клуба. Искам специално да благодаря на всички играчи и на целия екип в съблекалнята за дългите часове работа с толкова прекрасни хора. Вярвам, че изградих дълготрайни приятелства. Аз съм и винаги ще бъда фен на Манчестър Юнайтед и ще идвам да гледам възможно най-много мачове. Искам да пожелая всичко най-добро на Ралф, на негоивя екип, на играчите, на феновете, и дано предстои светло бъдеще, а аз ще давам подкрепата си от трибуните като фен", заяви Карик.

Той си тръгва от "Олд Трафорд" след 464 мача като футболист, в периода между 2006 и 2018 година. През това време той спечели 5 титли на Англия, ФА Къп, 2 Купи на Лигата, Шампионската лига, Лига Европа и Световното клубно първенство. Като наставник той си тръгна непобеден с 2 победи и 1 равенство на сметката си.