Само няколко часа след победата на Манчестър Юнайтед над Арсенал новият временен мениджър на тима Ралф Рангник за пръв път застава пред медиите. Той говори по многото теми свързани с тима, належащите проблеми, с които ще трябва да се справя, но също така намекна, че би бил склонен да остане за по-дълъг период от време, ако нещата вървят в правилната посока и двете страни са доволни една от друга.

За приемането на работата в Манчестър Юнайтед

“Когато Челси се свърза с мен, те ми предложиха единствено да бъда временен мениджър за четири месеца. В Юнайтед наистина говорим за месеци, но също така и за още две години в ролята на съветник. Ако Манчестър Юнайтед се свърже с теб и ти предложи такова нещо, не можеш да откажеш”.

Целите на Ралф Рангник

“Първата ми цел е да внеса повече баланс в отбора. Вчера също допуснахме два гола, а ако погледнете бройката допуснати голове, то тя е около два на мач средно. Това е твърде много. Това не може да се случва всеки мач. Аз смятам, че трябва да се минимизира фактор като случайността”.

Може ли да се скъси дистанцията до топ 3

“За мен по-скоро става дума за печелене на мачове, а аз съм много амбициозен. Искам да постигнем възможно най-успешният сезон, но и трябва да бъдем реалисти. Разликата с водещите три отбора в момента е голяма, но да видим”.

За годините след сър Алекс Фъргюсън

“Няма нищо странно, че след толкова дълъг и успешен период е необходимо време, за да може клубът да намери свой нов път. Има непоследователност в трансферната политика и придърждане към ДНК-то на клуба. В бъдеще с борда сме на едно мнение, че не трябва да има твърде много промени в начина, по който се менажират нещата”.

За Карик и щаба

“С Майкъл се запознах преди два дни, както и с Киърън Маккена. Проведохме дълъг разговор, може би повече от час. Опитах се да го убедя да остане, защото съм повече от щастлив да работя с този треньорски щаб и се нуждая от тяхната експертиза и познаване на нещата, но в крайна сметка трябваше да приема неговото решение. Ще опитам да доведа двама или трима нови човека в следващите седмици, но това не е толкова лесно заради Брекзит”.

За трансферната политика

“Не сме говорили за привличане на нови играчи. Сега е време да опозная сегашният състав по-детайлно, който определено не е малък. Има достатъчно играчи. Може би след Коледа ще поговорим за евентуални трансфери през зимата, но моят опит сочи, че това не е подходящо време за значими сделки”.

За визията на Рангник

“Ще вземам мачовете стъпка по стъпка. Трябва да сме сигурни, че имам най-голям шанс да спечелим всяка следваща среща и след това стъпка по стъпка да се убедим, че играчите разбират идеята и мога да им предложа начин, по който да играят завбъдеще. Гуардиола е в Манчестър Сити от три години, Юрген от пет, Тухел е едва от февруари, но всички те са малко по-напред с времето и в начина си на развитие. Повече от доволен съм от играчите, с които разполагам”.

За двубоя с Арсенал

“Чаках с нетърпение четвъртък, вчера в директорската ложа чувствах, че може да стане 3:3, а като треньор ти не искаш този тип мачове, така че в крайна сметка съм повече от щастлив от резултата”.

За Холанд

“10 милиона за Холанд, 10 милиона за Мбапе, 10 милиона за Левандовски и 10 милиона за Кимих. Това са глупости, нямам такава клауза в договора си. Знам какъв играч е той, но междувременно го разбра и целият свят. Тук имаме достатъчно офанзивни футболисти, толкова много топ футболисти, че няма нужда да говорим за други”.

За Глейзър

“Проведох дълъг разговор с Джоел Глейзър, а също така говорих и с Оле (Гунар Солскяер), който ми разказа малко вътрешна информация за отбора”.

За историята на клуба

“Поглейждайки назад, виждаме легенди като Джордж Бест и Боби Чарлтън, миналата седмица разгледах в “Гугъл” най-известните играчи на клуба. Можете да ги подредите в четирите най-добри отбора в последните 50-60 години. Наясно съм и с трагедията в Мюнхен, така че историята е уникална. Трябва да сме сигурни, че ДНК-то на клуба ще бъде уважавано”.

За тренировките

“Модерният футбол се промени напълно в последните 10 години, вече е много по-физически, много по-атлетичен, много по-вертикален, така че трябва да развивате и телата, и мозъците на играчите”.