Представяме Ви отборите на Славия U9. Те се състезават под името на Славия и Атлетико - Артен. Двата тима са участници в столичните първенства на БФС, за съответната възрастова група, а мачовете си играят на терените на спортен комплекс "Надежда" в столичния квартал, носещ същото име. Треньор на отборите е Петър Димитров.

След изиграване на есенния полусезон, малките слависти се представят отлично и в двете групи, като имат по 8 победи и едно равенство от 9 изиграни шампионатни срещи. Головата разлика на отбора на Славия е 56-4, а на Атлетико 69-14. Впечатляваща е и победата на белите срещу Левски в мача помежду им за първенството тази есен, когато младите слависти надвиха столичния си съперник с 14-0.

Двата тима редовно вземат участие в турнири в столицата и други градове от страната. През лятото на международния турнир, който се проведе в Кранево, Славия завърши на второ място, след като отстъпи единствено на финала от отбора на Академия Хаджи, а за най-добър играч на турнира бе награден Иван Спасов. През есента на турнира в Дупница, "белите" участваха отново с два отбора, като завършиха съответно на 1-во и 2-ро място. За най-добър вратар бе избран Александър Саров, а Мартин Костадинов грабна приза за най-добър защитник.

Отборите вече са пуснати в почивка за празниците и ще се съберат отново за първата си тренировка за новата година на 10.01.2022 г.