Собственикът на Евертън Фарад Мошири се е отказал в последния момента от това да назначи Витор Перейра за наследник на Рафаел Бенитес на мениджърския пост на „Гудисън Парк“. Вчера се появи информация, че португалецът лети за Великобритания за втори кръг от преговори, след като през миналата седмица премина успешно първото интервю за работата. Букмейкърите, повлияни от тези новини, също определиха Перейра като най-големия фаворит за поста.

Според „Мирър“ Мошири и Алишер Усманов, които през уикенда са говорили с Перейра в Монако, са останали впечатлени от  португалеца, но неговото евентуално назначение е предизвикало силна съпротива сред някои членове на борда на директорите, които се страхуват да се не повтори сценарият с Рафа Бенитес.

Затова в клуба са решили, че в следващите 24 часа ще проучат други възможности. Според „Мирър“ в това число влиза Уейн Рууни, който бе в списъка от самото началото, но така и все още не е бил интервюиран до момента. От Евертън ще направят и един последен разговор с белгийската федерация относно възможността да назначат Роберто Мартинес. Франк Лампард вече е бил интервюиран, но е възможно да бъде извикан на нов разговор. Другите две силни кандидатури са на Руди Гарсия и Нико Ковач, които на свой ред също ще бъдат поканени да направят своите презентации.

Ако не успеят сега да назначат постоянен мениджър, от „Гудисън“ обмислят варианта с временен такъв до края на сезона, дублирайки подхода на Манчестър Юнайтед с Ралф Рангник. За момента Дънкан Фюргъсн продължава да изпълнява тази роля.