Двубоят между Хебър и Фридрихсхафен, от група А на Шампионската лига, беше отменен. Българският шампион трябваше да гостува на германците на 26 януари (сряда), но поради противоепидемични мерки и рестрикции, свързани с пътуването, мачът няма да може да се играе.

Champions League: Friedrichshafen e Berlino vincono a tavolino by Giacomo Tarsi #volleyball_it #20annionline #noiconvoihttps://t.co/WsKtC38zU0 pic.twitter.com/Sfk3By8aMi

— Volleyball.it (@Volleyball_it) January 24, 2022

Домакините веднага побързаха да обявят, че печелят служебна победа. Те са отказали две последователни предложения на ВК Хебър за нови дати на срещата. На клубната си сраница обявиха, че имат много натоварен календар. Предстои последно обсъждане.

"Момчетата са здрави и продължаваме битките в България и Европа! Следват двубоите за Купа България в периода 29-31 януари.

Въпреки извънредната ситуация и кратките срокове, искаме да благодарим на всички институции за опитите за съдействие.“ Написаха от ВК Хебър.

“Двубоят между Хебър и Фридрихсхафен беше отменен поради противоепидемични мерки и рестрикции, свързани с пътуването. Момчетата са здрави и продължаваме битките в България и Европа! Следват двубоите за Купа България в периода 29-31 януари!

Въпреки извънредната ситуация и кратките срокове, искаме да благодарим на всички институции за опитите за съдействие.

Очаквайте информация за организирано пътуване до гр. Бургас!

“Проведохме срещи с CEV и отборът на домакините, на които предложените от нас алтернативни дати не бяха възможни за Фридрихсхафен. Предстои да отправим последно предложение.”