Шотландският гранд Рейнджърс може да попълни редиците си с много известно име в света на футбола. „Сините“ от Глазгоу проявяват интерес към младежкия национален вратар на САЩ Джонатан Клинсман.

В момента 22-годишният син на Юрген Клинсман е част от германския Херта. При последния мач за втория отбор (загуба с 0:2 от Локомотиве Лайпциг в регионаллигата) вратарят е наблюдаван от скаути на Рейнджърс, както и на отбори от Швейцария и Австрия.

„За две години в клуба аз научих много. Сега искам да вдигна нивото. За съжаление това е невъзможно да се случи в Херта“, обяви 193-сантиметровият страж.

Легендарният германски национал Юрген Клинсман от 2004 година е сред членовете на Херта (Берлин). Той наследява страстта си към тима от германския столица от покойния си баща Зигфрид, който е роден в провинция Бранденбург.

„За мен като баща е трудно да говоря за качествата на сина си. Херта му даде възможност и аз съм благодарен за това. За тези две години за пореден път си доказах, че съм член на правилния клуб. Баща ми щеше да е горд да види внука си с екипа на любимия отбор“, коментира 54-годишният Юрген Клинсман.