Организиран протест на жителите на с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци, с. Кладница и градовете Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница и Благоевград ще блокира от 17.00 часа на 30 юни /неделя/ международния път Е79. Протестът е предизвикан от решението на Агенция “Пътна инфраструктура” за прекратяване на реверсивното движение в две ленти в посока София, което всяка сутрин се въвежда посредством конуси.

След многобройни преговори и протести бе въведената реверсивна организация на движението в участъка Княжево – Владая с идеята да бъде изготвен проект за постоянна реверсивна организация в пиковите часове, регулирана и контролирана от светофарни уредби и подходяща пътна маркировка. Междувременно кметът на район “Витоша” също е взел решение за спиране на проекта за реверсивно движение, обяснявайки, че тепърва ще прави обществени обсъждания. 
Протестът ще има две основни искания – изграждане на постоянна система за реверсивна организация на движението и отваряне на северния изход на с. Драгичево, посока гр. София.

В участъка Владая – Драгичево има и друг проблем. Той е без пътна маркировка и осветителни мантинели. Пътят при Владая беше затворен за ремонт и полагане на нов слой асфалт преди 9 месеца. Ремонтираният участък е близо километър. След това до Драгичево в тъмната част на денонощието трудно може да се види осева линия или такава, която показва къде свършва пътят и къде е канавката.