Футболистите на Шумен 2007 загубиха гостуването си на Дунав (Русе) в контрола, играна на помощното игрище до градския стадион. Двата отбора се подготвят усилено  преди старта на Трета лига – Североизточна аматьорска група, който се очаква да започне в края на месец февруари.

Русенци започнаха доста уверено двубоя, но първи гол падна в тяхната врата. В 21-та минута Дениз Кадир надбяга защитата на домакините и от рамките на наказателното поле прониза вратата на Цветелин Енчев. Последва натиск от страна на русенци и резултатите не закъсняха. В 28-та минута Джан Хасан от пряк свободен удар от линията на наказателното поле промуши топката през стената на гостите за 1:1. Две-три минути след това Дунав (Русе) обърна мача в своя полза след точното попадение на Преслав Петков. В 38-та минута Едис Ибрахим се възползва от неразбирателството между защитник на домакините и вратаря в наказателното им поле и изравни за 2:2. При този резултат двата отбора се прибраха на почивката.

През втората част Дунав (Русе) беше по-добрият тим на терена и съвсем заслужено спечели контролата с 4:2 след нови два гола, реализирани от Александър Кирилов в 48-та и Пламен Иванов в 79-та минута.
Шумен 2007 от седмица се подготвя в курортен комплекс „Върбица“ до едноименния град в Шуменска област, като се използват и спортната база в комплекс „Герила“.

Досега шуменци направиха две проверки като гости: в Разград с Лудогорец III 6:2 и в Суворово с Черно море U19 1:1. Следващата - четвърта контрола ще е на 6 февруари в Нови пазар с отбора на Ботев (Нови пазар).

Салим САЛИХ – ШУМЕН