Футболистите на Шумен 2007 постигнаха доста трудно до пълен успех над Черноломец (Попово) в мач от ХIХ кръг на Трета лига – Североизточна аматьорска група. Двубоят се игра на градския стадион „П.Волов“, който от сутрешните мачове на юношеските отбори в града беше доста разкалян и труден за игра. Въпреки това обаче двата тима показаха воля и мъжество, приеха предизвикателствата на футболния терен и изиграха един равностоен мач изпълнен с много поврати – ту в полза на домакините, ту за гостите. Срещата ще се запомни освен с крайния резултат и с многото ударени греди.

Гостите от Попово като, че ли отначало се нагодиха на трудния за игра терен и осъществиха няколко опасни атаки към вратата на Иван Иванов осъществени от Беадир Беадиров, Красимир Кънев, Светослав Славчев и Десислав Петков. В 12-та мин. Мартин Иванов (Шумен 2007) от пряк свободен удар едва не откри резултата. Топката рикошира и нацели напречната греда зад вратата на Радосвет Христов. В ответната контраатака на гостите Десислав Петков беше изведен очи в очи със стража на домакините, но хладнокръвната намеса на Иван Иванов не позволи коженото кълбо да навести мрежата на вратата му.

В 16-та мин. след разбъркване в наказателното поле на гостите, шуменци отправиха няколко последователни удара и отново топката нацели гредата. Четири минути по-късно нова бърза контраатака на гостите завърши с гол във вратата на „Шумен 2007“. Тихомир Кънев напредна мощно в наказателното поле на домакините шутира силно, вратаря Иван Иванов изби, но в добавката Беадир Беадиров порази вратата – 0:1. Шуменци бързо се върнаха в мача. В 31-та мин. след атака от дясно на юношата Едис Ибрахим навлезе в наказателното поле на гостите и намери капитана Юлиян Загоров, който не пропусна и възстанови равенството – 1:1. В 41-та мин. Тихомир Кънев от пряк свободен удар също нацели гредата на вратата на домакините.

През втората част разкаляният футболен терен отново постави на изпитание състезателите на двата тима. В 47-та мин. Алекс Наков надбяга защитата на гостите, но ударът му беше избит от вратаря Радосвет Христов, а добавката на Христо Станчев не намери очертанията на вратата. В 75-та мин. „Шумен 2007“ стигна до победния гол в двубоя. От пряк свободен удар Мартин Иванов прати топката в наказателното поле на „Черноломец“(Попово), където нововлезлия в игра Йордан Милков я прати в мрежата им – 2:1. До края на мача, както и в даденото от реферите четири минутно продължение гостите от Попово направиха всичко необходимо за да се доберат поне до равенството, но нови пропуски на нападателите им пред вратата на шуменци ги лишиха от това.

САЛИМ  САЛИХ – ШУМЕН