Хебър оглави класирането във Втора лига след труден успех с 1:0 като гост на Монтана в мач от седмия кръг на първенството. Единственото попадение вкара Олег Димитров в 41-ата минута.
Преди това и домакините можеха да поведат, но Цонков уцели дясната греда.

В осмата минута играчите на Хебър за малко не си отбелязаха куриозен автогол. Терзиев изчисти топката в гърба на Папазов, след което тя се насочи към вратата, но Дебърлиев успя да я докосне и извади в корнер. След неговото изпълнение Цонков като по чудо не откри. Той бе оставен непокрит на два метра пред голлинията, топката се удари в тялото му, а след това и в лявата греда.

В следващите минути двата отбора опитаха да атакуват с пробиви по крилата, но бранителите в синьо и жълто се справиха добре. Така бе до 41-ата минута, в която Хебър организира добра триходова комбинация пред наказателното поле на Монтана. Тя завърши с шут на Олег Димитров, който се отби в напречната греда и тупна зад голлинията – 1:0 за гостите от Пазарджик.
Монтана наложи натиск в началото на втората част и създаде две опасни ситуации, които не завършиха с голов удар. Хебър отговори с добра атака в 52-ата минута, след която Манев шутира от границата на наказателното поле и след рикошет в крак на защитник топката профуча над напречната греда.

В 79-ата минута Монтана изпълни бързо фаул, Башлиев получи отдясно в наказателното поле на Хебър, финтира бранител и стреля в близкия ъгъл, но Дебърлиев внимаваше и улови.

Девет минути по-късно резервата Росен Кръстев можеше да изравни, но ударът му от 15-16 метра попадна право в ръцете на вратаря.

МОНТАНА – ХЕБЪР 0:1

0:1 Олег Димитров 41

МОНТАНА: 12. Петров, 2. Предев, 3. Михов, 21. Башлиев, 33. Цонков, 13. Йорданов, 7. Гади, 22. Каменов, 99. Христов, 17. Фудил, 14. Буров

ХЕБЪР: 1. Дебърлиев, 24. Папазов, 18. Терзиев, 5. Михайлов, 98. Търтов, 3. Бастунов, 34. Димитров, 8. Игнатов, 12. Манев, 77. Хамдиев, 9. Петков