Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев похвали футболистите си след изразителната победа над Родопа Смолян в турнира за Купата на България. Пловдивчани се наложиха с категоричното 4:0 и се класираха за 1/8-финалите в надпреварата.

„Говорихме доста преди мача, че трябва да подходим сериозно, имаме обеца от миналите години. Радостен съм, че така се получи и си направихме мача лесен. Някои от новите момчета имаха нужда от игрови минути, за да покажат на какво са способни. По най-добрия начин успяхме да натоварим всички”, сподели Котев.

„Всяка една победа дава самочувствие, но не трябва да се отпускаме. Има неща върху които да работим, но може би тези две победи ни дават малко спокойствие. Отборът на Ботев Пловдив ще иска да си върне от последното дерби. Тук е важна нагласата и мотивацията, с която влезеш в този мач. Ние ще направим всичко възможно мобилизацията да бъде на много високо ниво.

В такива мачове няма нужда от допълнителна мотивация. Трябва да внимаваме някой да не прегори преди мача. Ще се постараем да ги подготвим по най-добрия начин. Който отбор покаже по-голяма агресия и футболни качества, той ще победи”, каза още Тунчев.