Тракия (Нови извор) - Спартак 0:1, "А" ОФГ, 15 кръг, 28.11.2021

Спартак завърши полусезона с 15 победи от 15 мача след победа над Тракия 2008 с 1:0 в Нови извор.

„Победата бе постигната въпреки абсолютно безхаберното съдийство на Апостол Иванов, който беше скован от страх. Играчите на Спартак обаче не се уплашиха от обстановката около терена и през целия двубой контролираха събитията на терена. Съдията спести червен картон на домакините за удар без топка срещу Христо Доков и направи няколко неадекватни отсъждания“, коментираха от клуба.

Още в 5′ Тодор Тимонов стреля силно, но топката премина на сантиметри от страничната греда. Отново Тимонов в 15′ можеше да открие резултата, но ударът му този път премина над горната греда.

В 25′ отново Тимонов опита специалитета си -изстрел от дистанция, но пак не уцели вратата.

В 32′ капитанът Кирил Георгиев стреля от далече, но вратарят на домакините спаси.

През второто полувреме зачестиха твърдите единоборства и остри влизания.

В 53′ Антон Маргаритов отправи мощен удар от 32 метра, стражът на домакините не мръдна, но топката облиза горната греда.

Все пак Спартак стигна до победата в 73′, когато Стоян Марудов центрира от ляво и сложи топката на главата на Георги Лазаров, който я вкара в мрежата от точката на дузпата и така донесе 15- тата победа на „гладиаторите“.

Така Спартак завърши полусезона с пълен актив от 45 точки и голова разлика от 45:3.

Съставът на Спартак: В. Димитров, А. Стойчев, К. Милев, К. Доков, С. Марудов, А. Маргаритов, К. Георгиев-к, В. Стойчев, Т. Тимонов, Г. Лазаров, А. Стойчев (Л. Цеков)