Президентът на Барселона Жоан Лапорта обсъди преговорите за нов договор на Усман Дембеле, физическото състояние на Ансу Фати, възможното привличане на Феран Торес и напускането на Лионел Меси.

„Дембеле иска да остане и аз знам това, защото с него имаме много добри взаимоотношения. За мен той е футболист в развитие и желаем той да остане тук. Аз съм привърженик на Дембеле и за мен е ясно, че той е по-добър от Килиан Мбапе. Много бих искал той да остане. Неговите агенти искат най-доброто за играча, но понякога това не са парите. Феран Торес? Неговото име е вариант, както и много други. В постоянен контакт сме със спортното ни ръководство, което работи с редица имена, за да е готово да удовлетвори нуждите на нашия треньор. Рикард Пруна? Готови сме с неговото привличане и не сме плащали обезщетение за него. Фати? Лекарският щаб трябва да вземе решение за него, а не аз. Оттам ми казаха, че ще бъде трудно той да е готов за мача с Байерн (Мюнхен).

Joan Laporta: "Dembele wants to stay. His agents want the best for him, but sometimes the best thing is not money. I'm clear; he is better than Mbappé."

— Barça Universal (@BarcaUniversal) December 3, 2021

Меси? Когато ме избраха за президент на клуба, гласоподавателите знаеха, за какво дават своя вот. Направихме всичко възможно, за да може той да остане в клуба. Постигнахме договорка с него, но тя не се осъществи, защото Ла Лига не ни позволи. Сделките на футболната лига промениха цялата динамика на подготвения за играча договор. Не знам дали беше възможно Меси да остане без да му плащаме. Никога не съм искал това от него. Той е най-добрият в света и знаехме, че има много голямо предложение пред себе си. От него зависеше дали иска да играе безплатно, а не от мен. Полемиката идва от грешно интерпретиране на моите думи. Клубът трябва да има добри взаимоотношения с най-добрия си играч в историята ни, а и в света. Уважавам позицията на Меси и му протягам ръка. Бих искал някой ден той да се върне в клуба като директор, както самият той пожела“, коментира Лапорта пред TV3. 

Laporta: "I couldn’t speak with Messi in Paris. The thing about playing for free… my words were misinterpreted. Obviously I would never propose that to him.He’s the best in the world and he had an important offer. The club has to have a good relationship with their best player."

— Barça Universal (@BarcaUniversal) December 3, 2021

Гледайте всички мачове от LaLiga ексклузивно в ефира на MAX Sport 4.