От Ювентус днес излязоха с две официални декларации, в които отново потвърдиха за нахлуването на италианските власти в офисите на клуба по подозрения за финансови измами с трансфери, включително и този на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед през това лято.

В първата декларация се говори за финансовите санкции, които клубът може да понесе, ако бъде признат за виновен. Оттам признават, че в най-лошия случай „няма да можем да продължим с бизнеса си“. Друг сценарий е редица от акционерите да оттеглят инвестициите си, което би коствало на „бианконерите“ 255 млн. евро. Това, което усложнява положението на Ювентус, е фактът, че клубът търгува с акции на фондовата борса, за разлика от останалите италиански отбори.

Juventus have issued two statements concerning the investigation, one on the potential financial implications amid the club’s plans for a capital increase, and another on the sporting aspects. https://t.co/BvctUwFltI #Juve #Juventus #SerieA #Calcio

— footballitalia (@footballitalia) December 3, 2021

Що се отнася до втората декларация, отнасяща се за спортния аспект на ситуацията, там се споменава, че в краен случай може да се стигне до „изваждане на Ювентус от националните и международните турнири“. Това означава, че „Старата госпожа“ не би имала право да се състезава в Серия А, Купата на Италия и Шампионската лига / Лига Европа / Лигата на конференциите, но е малко вероятно да се стигне до тази участ.