Волейболистите на Монтана победиха като домакини Дея спорт (Бургас) с 3:0 гейма в мач от 9-ия кръг на Efbet Супер Волей. Старши треньорът Даниел Пеев заяви след успеха, че тимът му вече придобива облик, а целта е все по-голямо постоянство в играта.

"Показахме възможностите си в много голяма част от мача. По-сериозни проблеми имахме във втория гейм. Имаше ситуации, които не реализирахме, на контраигра не бяхме достатъчно прецизни, появиха се и затруднения в посрещане. За малко се получи подобна ситуация в и третия гейм. Но няма как да си непогрешим и да не могат да те мръднат цял мач. Като цяло смятам, че отборът се представи добре."

"Не съм имал съмнения относно това, как ще изиграем мача, защото момчетата са достатъчно съвестни, има добър колектив, тренират качествено и това се вижда на мачовете до момента. Смятам, че вече имаме някакъв облик, опитваме се да играем сравнително по-постоянно. Знаем си силните страни. Опитваме се те да изпъкнат за сметка на слабостите и продължаваме напред. Ние, Дея и някои други сме доста близо. Със сигурност факторът домакинство ще оказва влияние. Също така кой в деня на мача се чувства по-добре. Например днес диагоналът на Дея не му се получи играта, но това не са неговите възможности, той може много повече. Шампионатът е дълъг и нищо не е решено."

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.