Костас Слукас определено е една от най-големите звезди в състава на Олимпиакос, а клубният сайт на баскетболния гранд реши да покаже гарда в една по-различна светлина. Върна го назад във времето, когато е бил на 10 години, за да сподели интересни подробности за живота си тогава, когато дори не е подозирал кой ще бъде сега. Той разказва за прякора от детството, любимия отбор, разкрива коя е закуската, която най-много обича и още...и още.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kostas Sloukas (@kos_slou)

Роден и израснал в Солун, Константинос Слукас живее в един от най-елитните квартали във втория по големина гръцки град – Каламаря. Учи в 82-ро училище , а най-добрият му приятел по онова време се казва Никос (б.р. от Николаос).

Въпреки че обича животните, той няма домашен любимец. За сметка на това прякорът му е Зайче, защото носи брекети.

На 10 години години вече тренира баскетбол. Споделя, че в този момент не е имал любим отбор и е обикалял цял Солун, за да гледа баскетболни мачове. „Ходех там, където имаше мач. Подкрепях Ираклис, Арис, ПАОК.“, откровен е гардът. Любимият му играч по това време е Дейвид Ривърс.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kostas Sloukas (@kos_slou)

Закуската, която най-много обича като дете е препечени филийки с мед и масло. 

На 10 е нямал портфейл, но пък е имал предпочитано място за ваканции – Халкидики. 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kostas Sloukas (@kos_slou)

Звездата на „червено-белите“ признава, че това, което обича да прави от малък е да играе баскетбол, като дори е спазвал режим, лягайки си към 11-12 часа вечер. 

Не крие, че винаги се е стремил да прилича на баща си и да се разхожда с него е било любимото му нещо наравно с баскетбола. А най-любимото му място е Солун. 

Най-лошият навик, който е имал на 10 е бил търсенето на сладкиши в килера. 

Винаги е харесвал това, което готви майка му. 

Не крие, че ако на 10 години е имал 100 евро, веднага е щял да ги похарчи за баскетболни кецове. Падал си е и по футбола.

Снимка: olympiacosbc.gr