Шампионките от Марица нямат никакво намерение да отстъпват Купата на България, която ще защитават срещу ЦСКА на полуфиналите в тазгодишното издание на турнира. Мачът, който е днес от 18:00 часа в Пловдив, е своеобразно повторение на битката за златните медали от миналия сезон.

“Купата трябва да си остане в Пловдив, заяви старши-треньорът на Марица Борислав Крачанов преди двубоя със столичанки. - Първата крачка вече я направихме, след като елиминирахме Славия. Предстои ни мач срещу ЦСКА. Това е отбор, който не трябва да бъде подценяван. Те ще се хвърлят срещу нас и ще искат да покажат най-добрия си волейбол. Надявам се да затвърдим нашата позиция и да покажем защо сме най-добрият отбор. Още е рано да мислим мача с Безие. Предстоят ни мачовете за Купата и да извървим пътя до трофея. След мачовете за Купата ще се съсредоточим изцяло за двубоя с Безие в Шампионската лига.“

“За мен ЦСКА са много стойностен отбор и ние трябва да подходим изключително съсредоточено и концентрирано. Трябва да защитим нашето име, което градим вече последните 10 години и Купата да си остане в Пловдив. Надявам се да покажем най-доброто от себе си и да зарадваме публиката, която винаги много ни подкрепя, нашето ръководство и нас самите”, каза от своя страна капитанът на Марица Ивелина Монова.

“Нямаме търпение за предстоящите мачове в турнира Купа България. Надявам се да съумеем да се представим по най-добрия начин и Купата да остане вкъщи. Всички сме достатъчно амбицирани и се надявам да покажем най-добрият волейбол, на който сме способни. Много сме благодарни на нашето ръководство за отношението, за това, че не сме лишени от абсолютно нищо. Благодарни сме и се надяваме да спечелим Купата, а след това да зарадваме цял Пловдив и нашето ръководство с първа победа в Шампионска лига“, добави Кристина Гунчева.

Финалът за Купата на България е на 28 януари в Бургас.