Денислава Глушкова записа втора поредна победа в основната схема на откритото първенство на Австралия за юноши и девойки. Талантливата българка победи във втория кръг Амели Шмейкалова от Чехия с 6:3, 6:2.Преди това Денислава елиминира с 6:3, 6:4 и №15 в схемата Лаура Хиетаратна от Финландия. На осминафиналите Глушкова ще играе срещу световната №1 при девойките Петра Марчинко от Хърватия. За българката това е дебют в турнирите от Големия шлем.

“Чувствам като награда за моя труд това, че ми беше предложено да участвам в този престижен турнир - “Австралия оупън”. За успеха ми в първите два мача ми помогнаха моето постоянство, борбеност и здравата ми психика. Благодаря много на организаторите на турнира. Тук условията са невероятни и помагат на нас състезателите да се реализираме пълноценно. Благодаря на Българската федерация по тенис, на СК ,,Дема", на моя екип, на моето семейство и всички които ме подкрепят. Силно вярвам, че няма да ги разочаровам и в бъдещата си състезателна дейност", коментира Глушкова специално за сайта на Българската федерация по тенис.

На турнирите в Австралия Денислава Глушкова е под ръководството на Даниел Ангелов – национален треньор и координатор на Спортната комисия към БФТ.

“Условията за игра днес бях изключително тежки. Срещата на Денислава започна в 13 часа местно време, а това беше в най-горещото време. Тя изпълни по перфектен начин поставените тактически указания преди мача. Сервира изключително стабилно през цялата среща. Сменяше много умело темпото по време на разиграванията и това не позволяваше на чехкинята да влезне в ритъм. Така Глушкова спечели изключително заслужена и ценна победа", заяви Даниел Ангелов.