Денис Шаповалов не остана доволен от някои от съдийските решения при загубата си от Рафаел Надал на четвъртфинала на Откритото първенство на Австралия и не скри настроението си на пресконференцията.

????️ "You guys are all corrupt!"

Denis Shapovalov has unloaded on the chair umpire in a stunning outburst on Rod Laver arena. ????????#AusOpen - Live on Channel 9 and 9Now pic.twitter.com/BUdTxut1Fc

— Wide World of Sports (@wwos) January 25, 2022

"Мисля, че не се изразих добре, като казах, че съдията е корумпиран. Но оставам на позицията си. Мисля, че е несправедливо. Колко пъти Рафа се измъква, когато сервира? Готов съм да играя, часовникът показва 3, 2, 1, отива към нула, поглеждам към съдията. Готов съм да посрещам от минута и половина, а съдията ми казва, че няма да му даде наказание, тъй като аз не съм готов. 

Мисля, че това беше лоша шега. В края на четвъртия сет той ползва медицинска пауза, а веднага след това и пауза за тоалетна. Така предизвика голямо забавяне. За същото нещо миналата година нямах право на пауза за тоалетна след медицинското прекъсване", разочарован е канадецът.

You don't see that every day!! ????????

After clashing with the umpire for a second time, Shapovalov has been met in the middle of the court by his opponent Rafael Nadal to sort out business. ????????#AusOpen - Live on Channel 9 and 9Now pic.twitter.com/2nl8dz0yzG

— Wide World of Sports (@wwos) January 25, 2022

"Още веднъж казвам, че уважавам всичко, което Рафа прави и смятам, че е невероятен играч. Но знаете ли, трябва да има граници, точни правила. В противен случай е много разочароващо за играчите. Имате чувството, че не играете само срещу съперника си, а и срещу съдиите. Имаше голяма пауза след четвъртия сет и устремът ми бе спрян! Мисля, че е много трудно и много разочароващо да приема това като спортист", добави той.

"Разбира се, че Надал се ползва със специално отношение. 100 процента е така. Всички други мачове, в които играх, ритъмът беше много бърз, защото съдиите гледаха часовника след всяка точка. Когато Рафа се готвеше, съдията ме гледаше мен. Това няма никакъв смисъл. Имах чувството, че проблемът е в мен. Точно това обясних на Рафа и, че това няма нищо общо с него. Той дойде да ме попита какво се случи. Няма проблем", завърши Денис Шаповалов.