Роман Абрамович пусна емоционално изявление, с което се сбогува с Челси. По-рано днес от клуба обявиха, че всички детайли по продажбата на лондончани са финализирани и се очаква от понеделник Тод Боели да бъде обявен официално за новия собственик. Сделката ще е на стойност 4,25 милиарда лири.

“Изминаха почти три месеца, след като обявих намерението си да продам Челси. В този период екипът ми работи много, за да намери правилният попечител, който ще бъде в най-добра позиция успешно да води клуба в следващия период. Собствеността на този клуб идва с голяма отговорност. Откакто дойдох в Челси преди почти 20 години, станах свидетел от първо лице на това, което този клуб може да постигне”, се казва в изявлението на Абрамович.

Roman Abramovich bids his farewell as Chelsea takeover nears confirmation https://t.co/21ur8ZTvbp

— The Guardian (@guardian) May 28, 2022

“Беше честта на живота ми да бъда част от този клуб. Искам да благодаря на всички бивши и настоящи играчи, треньори и, разбира се, на феновете за тези невероятни години. Горд съм от общите ни успехи. Милиони хора ще бъдат подпомогнати от новата благотворителна фондация, която бе създадена. Това е завещанието, което оставяме заедно”, допълва руснака.