Илиян Филипов, чиято компания строи в момента стадион „Христо Ботев“, проведе днес поредната си среща в Община Пловдив. Бизнесменът бе категоричен, че до 19 декември 2022 година ще бъде готова козирката над централната трибуна, както и частично ферми за монтаж на осветлението на сектор В (Трибуна Изток). Той обаче уточни, че не знае колко точно средства ще са необходими за цялостното изпълнение, защото все още няма новите проекти.

Ето какво заяви Илиян Филипов на излизане от Община Пловдив:

Още не са изхарчени 10 милиона от отпуснатите от държавата пари. Усвоени са 9,8 милиона. Като получа пълните проекти, ще мога да ви кажа докъде ще стигнат 25-те милиона. Като дойдат проектите, ще ги дадем на фирмите и ще ги остойностим, защото те са коренно различни от първоначалния проект.

Окончателно е решено съблекалните да са под Трибуна изток, работим по този план. В момента не мога да кажа и това дали гласуваните от общината 12 милиона лева ще стигнат за цялата козирка.

Това, което зависи от мен – до 19 декември ПФК Ботев може да влезе на стадиона. За терена и седалките не мога да кажа – там общината пуска поръчките. Надявам се и тя да приключи до тази дата. Аз моята работа ще си я приключа до началото на декември. За 19 декември говоря за Етап 1, което е козирката над сектор А и частично ферми в сектор В за монтаж на осветлението. Чакаме още допълнителни проектантски решения за металната конструкция. В момента, в който ги имаме всичките, почваме да работим и за цялата козирка. Предполагам, че до март-април ще имаме цялата козирка на стадиона.