Звездната покупка на Байерн (Мюнхен) Садио Мане даде интервю за “Билд”, в което призна, че баварците и преди са се интересували от него, но така и не е имало сериозни преговори. 

“Да, вярно е, че и в миналото имаше контакти между Байерн и агента ми. Винаги съм се възхищавал на този клуб. Следя Байерн още от периода ми в РБ Залцбург, но тогава не се стигна до трансфер. Сега идвам в отбора с повече опит. Това е ситуация, в която всички печелят”, заяви Мане

Левандовски? Разбира се, че той е един от най-добрите нападатели в света, но аз не съм точният човек, който трябва да коментира бъдещето на Роберт”, каза сенегалецът. 

Bayern have been trying to offload Bouna Sarr this summer but have found no suitors for him. Nevertheless, Sarr could still be important for Bayern to help his compatriot Sadio Mané integrate in Munich as soon as possible, even though Sarr's chances of game time are slim [@BILD] pic.twitter.com/0kyaTwrMvZ

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) June 28, 2022

Той е доволен, че в Мюнхен ще се събере със сънародника си Буна Сар. Бранителят е в трансферната листа, но засега в Байерн не са получили оферта, която да ги удовлетворява, и планират да задържат десния бек, за да помогне на Мане за по-бързата му адаптация. 

Буна беше първият, с когото говорих за Байерн, когато се видяхме на лагера на националния отбор. Играли сме заедно още в академията на Метц. Той е чудесно момче, но ситуацията му в клуба не е лесна. Познавам го и съм сигурен, че ще се бори, за да получи още един шанс”, изтъкна Мане.