Ръководството на Левски прави опити да се раздели с едно от новите си попълнения. “Сините” искат да разтрогнат договора на защитника Анте Блажевич, който пристигна на “Герена” в края на месец май и подписа контракт за срок от две години, пише “Тема спорт”. Мъри Стоилов не е останал впечатлен от качествата на футболиста и от клуба са предприели действия за раздяла с хърватския бранител. Засега обаче опитите им удрят на камък.

Блажевич взе участие в три контроли на “сините” до момента, изигравайки 154 минути, като се отчете и с две асистенции. Дошлият от Железичар футболист не показва очакваното ниво и Станимир Стоилов е отчел като грешка привличането му, след като предварителни нагласи към защитника не се припокрили с действителността.

Блажевич дойде като заместник на напусналия Драган Михайлович. Очакваше се новото попълнение да вкара повече агресивност и стабилност на десния фланг, но след първите му изяви със синия екип Мъри е преценил, че няма да му свърши работа и е говори с ръководството за раздяла със защитника. За момента Блажевич отказва да разтрогне договора си и шефовете на “сините” обмислят как да процедират.

На този етап фаворит да започне като титуляр в дясната зона на защитата е Патрик-Габриел Галчев.