Отборът на Септември (Тервел), който записа много разочароваща есен в Североизточната В група, не губи време и стартира търсенето на нови футболисти от тази седмица. Момчетата на Искрен Пенчев, които през миналия сезон завършиха на седмо място, успяха да запишат едва два успеха през първата половина на сезона. Тервелчани събраха едва осем точки и ще зимуват на предпоследното тринадесето място в подреждането.

“Започваме офанзива по привличането на набеляззаните играчи още тази седмица. Желанието ни е тези, които приемат нашите условия, да бъдат на линия още от първия ден на зимната подготовка”, сподели пред zona90.com старши-треньорът на Септември (Тервел) Искрен Пенчев.

Наставникът на тервелчани сподели, че представянето на отбора през есенния полусезон е под нивото и очакванията, но през пролетта ще имат възможност да се ревашират.

“Контузиите на ключови футболисти и тоталният малшанс в мачовете са двете основни причини за мястото ни в класирането. Преди сезона, ако някой ни беше казал, че ще бъдем тринадесети с катив от осем точки, най-вероятно щяхме да му се изсмеем. Но ето, че това вече е факт. Ако ръководството на клуба ми гласува доверие и успеем да привлечем желаните играчи, отборът на Септември (Тервел) през пролетта ще бъде различен. Аз съм пределно абициран, това да не остане само на думи”, коментира още Искрен Пенчев.

По време на полусезона, клубът бе напуснат от един от ключовите си футболисти Филип Филчев, а впоследствие контузии получиха титулярния централен бранител Мехмед Беидов, както и Мартин Любенов. Отсъствието на всички тези футболисти доведе до срив в представянето на клуба.

Междувременно, футболистите на Септември (Тервел) бяха събрани на вечеря след съботната победа с 2:0 над тима на Шумен 1929, след което бяха разпуснати в почивка.

снимка: Марияна Върбанова